NCERT Solutions for Class 10 English First Flight Chapter 6 The hundred dresses – II

Ncert solutions for class 10 English first flight chapter 1 English class 10 The hundred dresses – II सौ पोशाकें. Here class 10 english chapter 1 We learn about a short summary which are brings The hundred dresses – II. She is very little girl who died when she was 15 year old. What happened next so read these whole story. It is very nice and interesting story. how to translate it English to Hindi Ncert solutions for class 10 English first flight NCERT class 10 English chapter 6 The hundred dresses – I are part of NCERT Solutions Translate English to Hindi for Class 10 English. Here we have given NCER Solutions for Class 10 Angrgi paath 6 The hundred dresses – I. We provide The hundred dresses – II question and answer as soon as possible. chapter 1 english class 10.
Here we solve ncert solutions class 10 english first flight chapter 6 english class 10 book solution The hundred dresses – II concepts all translate with easy method with expert solutions. chapter 1 english class 10 help students in their study, home work and preparing for exam. Soon we provide rbse class 10 english chapter 6 solutions The hundred dresses – II Hindi Translate. NCERT solutions for class 10 english first flight The hundred dresses – II in free PDF here. You can download ncert english book class 10 from official NCERT website or Click HERE.

NCERT Solutions for class 10 english first flight flight
class 10 english chapter 6

Chapter – 6
The hundred dresses – II

NCERT solutions for class 10 English first flight chapter 6 The hundred dresses – II- Hindi translate Click Here

NCERT solutions for class 10 English first flight chapter 6 The hundred dresses – II – Questions Answer 

Activity

Oral Comprehension Check

1. What did Mr Petronski’s letter say?
Answer – Mr Petronski’s letter said that Wanda would not come to school anymore as they were shifting to another city. He also said that there nobody would ask them why they had funny names because there were plenty of funny names in the city.

2. Is Miss Mason angry with the class, or is she unhappy and upset?
Answer – Yes, Miss Mason was unhappy and upset as she was disturbed by the ill treatment given to Wanda by the students of her class. She didn’t approve of the humiliation of a child just because of her name, dresses and house.

3. How does Maddie feel after listening to the note from Wanda’s father?
Answer – After listening to the note from Wanda’s father, Maddie had a very sick and guilty feeling in the bottom of her stomach. She could not concentrate when she tried to prepare her lessons. She had not enjoyed listening to Peggy
asking Wanda how many dresses she had in her closet.

4. What does Maddie want to do?
Answer – Maddie wanted to tell Wanda that she didn’t want to hurt her feelings.

Oral Comprehension Check

1. What excuses does Peggy think up for her behaviour? Why?
Answer – Peggy thought that she was satisfied that she never called Wanda a foreigner or made fun of her name. She also said that she never thought Wanda had even the sense to know that they were making fun of her. She realised her mistake of thinking that Wanda was not bright enough to understand her insult.

2. What are Maddie’s thoughts as they go to Boggins Heights?
Answer – Maddie was feeling bad about Wanda and herself. She was feeling very sad for not even getting a chance to say sorry to Wanda.

3. Why does Wanda’s house remind Maddie of Wanda’s blue dress?
Answer – Wanda’s blue dress was old, faded but used to be neat and clean. Similarly, her house was a makeshift but
clean. Therefore, it reminded Maddie of Wanda’s blue dress.

Oral Comprehension Check

1. What did the girls write to Wanda?
Answer – The girls wrote a friendly letter to Wanda telling her that she had won the contest. They also wrote how pretty her drawings were. They asked her if she liked the place where she was living and if she liked her new teacher. They wanted to say that they were sorry. However, they ended up with just writing a friendly letter. They signed it with lots of love.

2. Did they get a reply? Who was more anxious for a reply, Peggy or Maddie? How do you know?
Answer – The girls came to know that Wanda liked them even though they had teased her as she had asked Miss Mason to give the green dress with red trimming to Peggy and the blue one to Maddie. Later, when Maddie looked at the drawing very carefully, she realised that the dress had a face and a head, which looked like her own self. The face and the head in the drawing given to Peggy looked just like Peggy. That is why, the girls knew that Wanda liked them even though they had teased her.

3. How did the girls know that Wanda liked them even though they had teased her?
Answer – When Miss Mason read out the letter in the classroom, they came to know that Wanda liked them even though they had teased her. Wanda asked Miss Mason to give the green dress with red trimming to Peggy and the blue one to Maddie and later when Maddie realized that Wanda had drawn her picture, she was overwhelmed with joy and shared it with Peggy.

Thinking about the Text

1. Why do you think Wanda’s family moved to a different city? Do you think life there was going to be different for their family?
Answer – Wanda’s family moved to different city because of her father. He felt bad about the behaviour of the girls towards Wanda.

2. Maddie thought her silence was as bad as Peggy’s teasing. Was she right?
Answer – Yes, Maddie was right when she thought her silence was as bad as Peggy’s teasing because her silence encouraged Peggy to tease her. A person who sees something wrong happening in front of him/her is as much an kept on giving the same answer. She even described the dresses she said she had. That is why, Peggy thought Wanda was dumb. She changed her opinion later when she saw the hundred dresses Wanda had talked about. She saw the drawings and was highly impressed by their beauty. She realised that Wanda was a very good artist.

3. Peggy says, “I never thought she had the sense to know we were making fun of her anyway. I thought she was too dumb. And gee, look how she can draw!” What led Peggy to believe that Wanda was dumb? Did she change her opinion later?
Answer – Peggy believed that Wanda was dumb as she could not understand why Wanda said she had a hundred dresses, even when everybody knew that she was poor. She knew everybody was laughing at her. Even then, she kept giving the same answer. She even described the dresses she said she had. That is why Peggy thought Wanda was dumb. She changed her opinion later when she saw the hundred dresses Wanda had talked about. She saw the drawings and was highly impressed by their beauty. She realized that Wanda was a very good artist.

4. What important decision did Maddie make? Why did she have to think hard to do so?
Answer – The important decision that Maddie made was that she would never stand by and say nothing again. If she ever heard anybody picking on someone because they were funny-looking or because they had strange names, she would speak up. She did not even mind losing Peggy’s friendship over it. She knew she could not make things right with Wanda. However, she decided that in the future, she would never make anybody else unhappy again. She was unhappy that she could not find Wanda at her home. She could not sleep that night. She thought about Wanda, her faded blue dress, and the little house she lived in. She also thought about the hundred glowing pictures, which were all lined up in the classroom. She was feeling guilty of not having said anything when everybody else was teasing Wanda. It was her guilt that made her think very hard and arrive at the important decision.

5. Why do you think Wanda gave Maddie and Peggy the drawings of the dresses? Why are they surprised?
Answer – Wanda gave Maddie and Peggy the drawings of her dresses because they made fun of her hundred dresses. They believed her to be a liar. They were surprised because they always made fun of her dresses and insulted her, but she had gifted them with those beautiful designs.

6. Do you think Wanda really thought the girls were teasing her? Why or Why not?
Answer – Yes, Wanda knew that girls were teasing her. She would have known that the children intended to make fun of her poverty, and would have laughed at her whatever she might have said. This could have been the reason for her exaggerating everything whenever she answered their questions.

Thinking about Language

I. Here are thirty adjectives describing human qualities. Discuss them with your partner and put them in the two word webs (given below) according to whether you think they show positive or negative qualities. You can consult a dictionary if you are not sure of the meanings of some of the words. You may also add to the list the positive or negative ‘pair’ of a given word.

kind, sarcastic, courteous, arrogant, insipid, timid, placid, cruel, haughty, proud, zealous, intrepid, sensitive, compassionate, introverted, stolid, cheerful, contented, thoughtless, vain, friendly, unforgiving, fashionable, generous, talented, lonely, determined, creative, miserable, complacent

Answer –

II. What adjectives can we use to describe Peggy, Wanda and Maddie? You can choose adjectives from the list above. You can also add some of your own.
1. Peggy ____________
2. Wanda ___________
3. Maddie __________
Answer –
1. Peggy
Answer – Peggy: sarcastic, cheerful, contented.

2. Wanda
Answer – Wanda: kind, timid, introverted, generous, talented, lonely, creative.

3. Maddie
Answer – Maddie: kind, timid, sensitive, miserable.

III. 1. Find the sentences in the story with the following phrasal verbs.

lined up thought up took off stood by

Answers –

lined up – And she thought of the glowing picture those hundred dresses made — all lined up in the classroom.
thought up – Peggy, who had thought up this game, and Maddie, her inseparable friend, were always the last to leave.
took off – Miss Mason took off her glasses, blew on them and wiped them on her soft white handkerchief.
stood by – She had stood by silently, and that was just as bad as what Peggy had done.

2. Look up these phrasal verbs in a dictionary to find out if they can be used in some other way. (Look at the entries for line, think, take and stand in the dictionary.) Find out what other prepositions can go with these verbs. What does each of these phrasal verbs mean?

IV. Colours are used to describe feelings, moods and emotions. Match the following ‘colour expressions’ with a suggested paraphrase.

(i) the Monday morning blues feel embarrassed/angry/ashamed
(ii) go red in the face feel very sick, as if about to vomit
(iii) look green
sadness or depression after a weekend of fun
(iv) the red carpet the sign or permission to begin an action
(v) blue-blooded a sign of surrender or acceptance of defeat;
a wish to stop fighting
(vi) a green belt in an unlawful act; while doing something wrong
(vii) a blackguard
a photographic print of building plans; a detailed plan or scheme
(viii) a grey area
land around a town or city where construction is prohibited by law
(ix) a white flag an area of a subject or a situation where matters are not very clear
(x) a blueprint a dishonest person with no sense of right or wrong
(xi) red-handed
a special welcome
(xii) the green light
of noble birth or from a royal family

Answer –

(i) the Monday morning blues Sadness or depression after a weekend of fun
(ii) go red in the face Feel angry/embarrassed/ashamed
(iii) look green
Feel very sick, as if about to vomit
(iv) the red carpet A special welcome
(v) blue-blooded A noble birth or from a royal family
(vi) a green belt Land around a town or city where construction is prohibited by law
(vii) a blackguard
A dishonest person with no sense of right or wrong
(viii) a grey area
An area of a subject or a situation where matters are not very clear
(ix) a white flag A sign of surrender or acceptance of defeat; a wish to stop fighting
(x) a blueprint A photographic print of building plans; a detailed plan or scheme
(xi) red-handed
In an unlawful act; while doing something wrong
(xii) the green light
The sign or permission to begin action

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!